Přejít k hlavnímu obsahu

Je to doma! Apeks dokonali comeback proti NIP a STYKO se stává legendou

16. 5. 2023 | 22:38 Counter-Strike 2 Reportáž
Apeks dotáhli do vítězného konce poslední zápas Legends Stage pařížského Majoru a Martin „STYKO“ Styk si podruhé v kariéře zahraje play-off. Tomu říkáme rozlučka se CS:GO.
Martin „STYKO“ Styk
Martin „STYKO“ Styk
Zdroj: HLTV.org (Josip Brtan)

Příběh týmu Apeks se začal psát už na konci loňského léta. Norské organizaci se nedařilo a dokonce svoji CS:GO sekci odhlásila ze všech turnajů. Hledání těch pravých pilířů dlouho trvalo, čekání se ale vyplatilo. Do sestavy nejprve ideálně zapadl Justinas „jL“ Lekavicius a následně se kormidla chopil Damjan „kyxsan“ Stoilkovski. Od té doby jdou krůček po krůčku až na místo, o kterém sní každý kompetitivní hráč.

V Paříži začali skalpem týmu Liquid a teprve třetí výhrou 16:0 v historii, nad Grayhound, si vybojovali tři šance na postup. Proti G2 ještě neuspěli, proti paiN Gaming už ale byli nezastavitelní. Za statusem legend vykročili výhrou nad Into the Breach, ve druhém kole ale nestačili na Heroic. BO1 zápolení však uzavřeli hladkým triumfem nad Bad News Eagles. V boji o postup do play-off ale na GamerLegion ještě nevyzráli.

Tipsport CS:GO Bratislava
Tipsport CS:GO Bratislava
Foto: PLAYzone

Finálovým bossem tak byli NIP. Do zápasu lépe vstoupil soupeř, první stranu Vertiga vyhráli 9:6. Apeks ale lépe zvládali výměny kol a úvodní mapu zakončili v prodloužení. Na Ancientu byla první polovina ještě drtivější, ani ze skóre 3:14 si však STYKO a spol. nic nedělali a bomb site zpětně dobývali tolikrát, až to hezké nebylo. I tuto mapu dotáhli do prodloužení a opět měla vítěznou koncovku. Slovenský borec je legendou!

27letý STYKO je teprve druhým hráčem z česko-slovenské scény, který to na Majoru dotáhl do play-off více než jednou. Této statistice samozřejmě jasně vévodí Ladislav „GuardiaN“ Kovács, jenž před pěti lety STYKA a Tomáše „oskar“ Šťastného tehdy vyřadil. Jak ale všichni víme, k titulu to bohužel nedotáhl. STYKO tuhle šanci má na konci CS:GO éry před sebou. Apeks budou za outsidery, ale o Major trofej se porvou naplno!

Pavouk play-off BLAST.tv Paris Majoru
Pavouk play-off BLAST.tv Paris Majoru
Foto: BLAST.tv
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.