Přejít k hlavnímu obsahu

Světový šampionát v Counter-Strike 2 o 600 tisíc dolarů. V čem je ale háček?

16. 6. 2023 | 10:30 Counter-Strike 2 Turnaj
Sázková platforma Thunderpick oznámila na konec roku 2023 svůj vlastní světový šampionát. Dotace je více než lákavá. Podle šéfa strategie turnaj míří na CS:GO scénu, ale podle reportu od portálu Dexerto by se mělo přejít Counter-Strike 2, pokud hra bude už připravena.
Thunderpick World Championship
Thunderpick World Championship
Zdroj: Thunderpick

Thunderpick World Championship má přilákat nejlepší hráče světa. Prvním pozvaným týmem je však americká sestava Evil Geniuses. Thunderpick je ale jejím partnerem, díky čemuž do sebe vše zapadá. Ambasadorem je mimo jiné Jordan „n0thing“ Gilbert, Thunderpick se snaží pomoci americké scéně.

Sčítání hráčů
Sčítání hráčů
Foto: Česká asociace esportu

Celkem by šampionát měl nabídnout krásný prize pool 600 tisíc dolarů. 500 tisíc připadne hlavnímu eventu, 100 dohromady kvalifikacím. Háček je ale v tom, že finanční odměny budou rozdány v bitcoinech. Turnaje o kryptoměny v minulosti mnohokrát nedopadly dobře, tady se alespoň organizátoři opírají o tu nejznámější.

Boje začnou hned po letní přestávce. V Americe vše vypukne 10. července, v Evropě o 17 dní později. Oba regiony poté budou mít v srpnu a září ještě jednu kvalifikaci. Samotný šampionát proběhne na přelomu října a listopadu. Pokud bude Counter-Strike 2 už v tu dobu připravený, mohlo by jít o vysoce sledovaný turnaj.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.