Přejít k hlavnímu obsahu

Epic Games vydal prohlášení. Česko vývojářům nestojí ani za slovíčko promiňte

29. 10. 2023 | 15:20 Fortnite Update hry
Hráči Fortnite z České republiky, kteří uvěřili oficiálnímu prohlášení Epic Games o zlevnění herní měny, zažívají bolestivé probuzení. Nejde jen o to, že sleva nedosahuje ani zlomku slibu.
Herní měna V-bucks
Herní měna V-bucks
Zdroj: Epic Games

Na 27. října 2023 si mnoho hráčů z Česka šetřilo peníze na nákup herním měny V-bucks. Měsíc předem totiž Epic Games oznámil velké zlevnění. K prohlášení došlo současně s korekcí cen ve všech zemích.

Úderem 18 hodiny se cena opravdu změnila, k údivu všech ale o pouhých pár korun. Češi se však vydali do boje a dotaz streamera Pajus4 na platformě X směrem k Epic Games během hodiny dosáhl kolem 20 tisíc zhlédnutí. Sdílela ho nejen komunita, ale i například leakeři světového formátu, jako je Shiina.

Epic Games si dal s prohlášením načas, kolem 22:00 přišlo rozřešení hádanky. Vývojáři vydali pouhé prohlášení, že původní tabulku opravují na jiné ceny pro Česko. Že jen omylem obsahovala nesprávné ceny.

O podivném zlevnění, kterému se nedá moc věřit, předem mluvil například Mith a Alkan. Pochybnosti měl i VarmiLP, jenž nelenil a na support Epic Games po vydání ceníku napsal, zda se nejedná o chybu. Bylo mu sděleno, že se o chybu nejedná. Ostatně správnost cen v ceníku, ne ve hře, potvrdil Epic Games také přímo na streamu Pajuse, a to prostřednictvím live support chatu přímo se zástupcem Epic Games.

O to rozčarovanější pak zůstala komunita, když přišlo vyjádření, že platí ceny ve hře. V něm není totiž ani slovíčko omluvy. Jen strohé oznámení, že původní ceník byl špatně, a tak ho přepíšou. Kdo ví, jak by dopadl hypotetický soudní spor s Epic Games?

Ač sama zřejmě nejslabším hráčem v historii Fortnite a většinu hry jsem "svačinářka", tak o to větší jsem fanynka profesionálního Fortnitu a esportu obecně. Sleduji domácí i zahraniční scénu a neuteče mi žádný turnaj. Můžete podpořit i moje články zadáním SAC kodu: SheisBara v item shopu.