Přejít k hlavnímu obsahu

Obří patch FC 24 je venku. Chyby se najdou, hráči chválí víc prostoru

6. 12. 2023 | 13:12 EA SPORTS FC 24 Update hry
Jedna z největších aktualizací aktuálního ročníku fotbalové hry od EA Sports je venku. Na PlayStationu, Xboxu i PC mohou hráči naskočit do zápasu s updatnutým gameplayem. Hráči se setkávají s chybami, úpravy si ale většinou chválí. Mezi hlavní pozitivní změny podle uživatelů patří více prostoru v záloze a menší tlak na krajích. Zároveň však zůstávají ostražití.
Obří patch FC 24 je venku. Chyby se najdou, hráči chválí víc prostoru
Obří patch FC 24 je venku. Chyby se najdou, hráči chválí víc prostoru
Zdroj: EA Sports

První hodiny po vydání nejnovější aktualizace EA Sports FC 24 vypadají slibně. Velká porce hráčů si v průběhu ročníku stěžovala na gameplay, často pak byly kritizovány dva opakující se problémy - zacpaný střed hřiště a extrémní tlak na krajích hřiště. Nezbývalo pak nic jiného než překopnout míč na druhou stranu a pokračovat s útokem odtud.

Podobný scénář by měl být méně častý. „Právě jsem odehrál zápas, ve kterém jsem nemusel ani jednou překopávat ze strany na stranu. Upřímně z toho mám dobrý pocit,“ pochvaloval si jeden z gamerů nejnovější patch. Většina s ním souhlasí, někteří poznali změnu až po několika zápasech. První plusový bod pro vývojáře.

Registruj se do úvodní kvalifikace FC Ostrava!

Druhý velký palec nahoru patří EA Sports za omezení problémů ve středu hřiště. Záloha bývala ucpaná, snažit se o nějakou souhru bylo takřka zbytečné. Teď je kombinace ve středu pole plynulejší a příjemnější. „Opravdu to vybalancovali dobře,“ nešetří hráči chválou. Ne všechno se ale v aktualizaci povedlo.

Největší kritiku schytávají EA Sports za menu. To není ani více než dva měsíce po vydání hry opravené. Lagy, chyby, glitche. „Počítadlo úkolů pořád není fixnuté,“ všiml si jeden z hráčů.

Zároveň jsou si všichni vědomi, že nebude trvat dlouho, než se najde nová meta, která bude využívat nedokonalostí ve hře. A Virgil van Dijk je pořád extrémně silný.

MČR FC 24 powered by Hyundai
Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).