Přejít k hlavnímu obsahu

Tři zápasy, tři místenky na Majoru. Astralis vs. ENCE slibuje parádní podívanou!

22. 2. 2024 | 12:00 Counter-Strike 2 Preview
Další důležitý den je tady. Páté kolo evropské skupiny B rozhodne o další trojici postupujících týmů na PGL Major. Všechny tři parádní šlágry si můžete vychutnat s českým a slovenským komentářem na našem Twitch kanále PLAYzoneCZ. Zápasový program začíná ve 12:00.
ENCE vs. Astralis
ENCE vs. Astralis
Zdroj: HLTV.org (Josip Brtan)

Z evropské kvalifikace už na PGL Major postoupilo třináct týmů, další tři poznáme dnes odpoledne. Nejpikantnějším duelem přitom program pátého kola odstartuje. Lukas „gla1ve“ Rossander se svou polskou smečkou ENCE vyzve bývalé kolegy z Astralis, které naposledy dokázal vyřadit z IEM Katowice. Před třemi týdny se dokázal vybičovat k jednomu z nejlepších výkonů kariéry, zopakuje své představení i v Rumunsku?

Také ve dvou dalších utkáních se do hry dostanou dánské týmy. ECSTATIC v úvodních hracích kolech překvapili nejednoho soupeře, ale nyní stojí před soupeřem, který je známým specialistou na rozhodující zápasy v pátých kolech. SINNERS si na Guild Eagles moc dobře pamatují, kosovská pětice se pomalu rozjíždí. Swiss uzavřou Heroic proti GamerLegion, přičemž na začátku února v Katovicích vyhráli Heroic 2:1.

Kdo však dnes prohraje, tak ještě není ze hry definitivně venku. Jelikož ze starého kontinentu postoupí na první CS2 Major sedmnáct týmů, tak se v následujících dvou dnech po dohrání skupiny B uskuteční ještě Last Chance Qualifier. Šestice týmů s bilancí 2-3 se v pavouku bez druhé šance utká o jediné postupové místo. Nenech si ujít vyvrcholení evropské části kvalifikace na nejdůležitější turnaj živě na našem Twitchi!

PGL Major na PLAYzone Twitchi
PGL Major na PLAYzone Twitchi
Foto: PLAYzone
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.