Přejít k hlavnímu obsahu

Kompetitivní systém nabídne novou divizi. Nejlepší týmy si zajistí spot v Tier 2 lize

24. 4. 2024 | 15:25 VALORANT Update hry
Cestu mezi profíky ve Valorantu usnadňuje systém Premier, který hráči využívají, aby se dostali před zraky diváků. Alespoň takový je plánu Riotu, který nyní opět posouvá myšlenku kupředu.
VALORANT Premier Invite Division
VALORANT Premier Invite Division
Zdroj: Riot Games

Premier vznikl za účelem poskytnutí kompetitivního zážitku pro všechny hráče, kteří jen tak seberou svou partu a pravidelné se účastní in-game turnajů. Všimnout si jich mohou fanoušci i slavné organizace, to vše z pohodlí domova a herního klienta. Tenhle VALORANT systém už má za sebou nějakou dobu fungování, ale zatím žádný velký úspěch nezískal. Proto přichází update s novou divizí a vstupenkou do ligy Challengers.

Počínaje devátou epizodou budou moci týmy postoupit ze své aktuální divize vítězstvím v play-off. V nadcházející epizodě navíc bude přidána „Invite divize“, kam se kvalifikuje 32 nejlepších týmů v soutěži.

Premier EMEA
Premier EMEA
Zdroj: Riot Games

Přestože se celkové jedná o příjemnou změnu, komunita čekala více. Aktuální stav Premieru je podle ní víceméně žalostný. Stále totiž neexistují žádné sloty pro trenéry ani možnost hru sledovat, i kdyby se zpožděním. „Hráči a týmy musí být sledováni, aby si jich organizace a ostatní týmy všimly. Je škoda, že tak dobrý ligový systém postrádá tak zásadní funkce,“ smutnil pod oznámením komentátor komunitních turnajů.

Konečně je však ve hře něco více než pouhé herní odměny. Na stole je lístek do regionálních lig po celém světě a možnost ukázat, co neznámá krev dokáže. Devátá epizoda začne v druhé polovině června, do té doby bude Premier ring bojištěm posledních zájemců o možnost zakusit regionální Challengers prostředí.

Zdroj: Riot Games
Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.