Přejít k hlavnímu obsahu

STYKA čeká v Austrálii poslední turnaj. Rozloučí se s Apeks titulem?

25. 4. 2024 | 11:00 Counter-Strike 2 Spekulace
Martin „STYKO“ Styk si o tomto víkendu pravděpodobně zažije derniéru v norské organizaci Apeks. Na konci minulého roku se dohodl na pokračování pro nadcházející Major cyklus, po něm se ale definitivně rozloučí. Jeho posledním turnajem bude na ESL Challenger Melbourne.
Martin „STYKO“ Styk
Martin „STYKO“ Styk
Zdroj: PGL Esports

Dvouletá pouť bude brzy u konce. Martin „STYKO“ Styk byl na lavičku Apeks posazený už loni v říjnu, kdy se jen čekalo, až mu doběhne smlouva a odejde jako volný hráč. Nakonec se ale s organizací dohodl ještě pro jeden Major, na který společně dokázali postoupit. V rámci turnajového období si zahrál i v Katovicích.

Měsíc duben pro něj ale bude posledním, jak se postupně dostává na povrch. Apeks se dlouhodobě nedaří a potřebují se znovu najít. Nejvíce kritiky schytává mladý in-game leader Ådne „sense“ Fredriksen, možnost nahradit jiného hráče s končící smlouvou, který navíc nepatří mezi hvězdy, se ale zdá být logickým krokem.

Derniéru si slovenský střelec zažije v Melbourne, kam již s týmem odcestoval. Na turnaji ESL Challenger patří Apeks mezi nejvýše postavené týmy ve světovém žebříčku, rozloučit se titulem z LAN akce by bylo krásnou tečkou po dvou letech působení. Největším konkurenty Apeks budou MIBR, Aurora a Rebels Gaming.

Nahradit v sestavě by STYKA měl dánský mladík Alexander „Altekz“ Givskov. Podle zdrojů Sheep Esports mají Apeks s 20letým hráčem ústní dohodu, kterou by po turnaji na druhém konci světa měli zpečetit podpisem. Altekz v minulosti strávil dva roky ve strukturách Astralis a naposledy reprezentoval Preasy.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.