Přejít k hlavnímu obsahu

Velký návrat legendy! Valve odebírá Overpass a přidává Dust 2, lefthand a Overwatch

26. 4. 2024 | 09:00 Counter-Strike 2 Update hry
Den D je konečně tady! Valve se po své závodní dovolené vrátili za své počítače a připravili pro hráče update, na který několik měsíců čekali. Některé úpravy jsou ale přesto překvapivé.
Zbraň v levé ruce
Zbraň v levé ruce
Zdroj: Valve

Tenhle očekávaný zásah do map poolu je opravdu neočekávaný. Konečně na něj sice došlo, ale odchází mapa, která by vám přišla na mysl jako poslední. Valve si totiž dali v CS2 záležet na mapě Overpass snad nejvíce ze všech, přesto právě ona jde nyní do zálohy. Místo ní se však vrací legenda. Dust 2 je zpět ve hře!

Druhou velkou novinkou je vrácení pohledu na zbraň v levé ruce. Nebude se už nastavovat příkazem v konzoli, ale přímo v nastavení hry spolu s keybindem, který změní ruku po stisknutí. Hráči tak mohou oba pohledy využívat v různých situacích. Druhý keybind si vysloužil radar, jenž si nyní můžete kdykoliv přiblížit.

Tímto ale ani zdaleka nekončíme! Granáty se zase dočkaly speciálního crosshairu po odjištění. Tohle jsou přesně ty detaily pro lepší požitek, které byly tak žádané. Příjemná je také nová možnost dropovat a sbírat zbraně na začátku kola přes nákupní menu. Vše si navíc můžete na workshop mapách vyzkoušet s přáteli.

Z hlediska UI přibyla okřídlená ikona pro killfeed, kdykoliv zabijete soupeře za letu. Dílčích změn se dočkaly i mapy, jako Inferno. Nezapomnělo se ale ani na zbraně. Zeus bude ještě silnější, budete s ním rychlejší a za kill obdržíte finanční odměnu 100 $. Bounty za CZ75 byla zvýšena na 300 $, u XM1014 snížena na 600 $.

Další vítanou novinkou je návrat Overwatch systému na posuzování zápasů, prozatím pro ověřené partnery. Nejde sice o vylepšení anti-cheatu, po kterém hráči tak moc volají, ale Valve se alespoň snaží se stavem hry něco dělat. Rozloučit se naopak můžeme s Majorem, samolepky se dočkaly klasické slevy o 75 procent.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.