Přejít k hlavnímu obsahu

Ženy ve zbrani. Dámská Counter-Strike reprezentace vstoupila do nové sezóny

6. 5. 2024 | 17:00 Counter-Strike 2 Reportáž
Counter-Strike je naprosto pro všechny. Česko má kromě mužského výběru také vlastní ženský nároďák, který se – podobně jako v minulých letech – popere o postup na mistrovství světa.
Miley a Týnka
Miley a Týnka
Zdroj: PLAYzone / Team Spirit

Ženské mistrovství světa v Counter-Striku se každým rokem rozšiřuje. Spolu s tím se zvyšují také šance Česka nebo Slovenska na postup na světové finále. O krásný prize pool 3,7 milionu korun si v listopadu zahraje sedm evropských výběrů, kvalifikace ale proběhnou v létě. Na přípravu mají hráčky dva měsíce.

Složení české ženské reprezentace nikoho zřejmě nepřekvapí. Je totiž naprosto stejné jako v loňském roce a z většiny totožná jako v tom předloňském. I když spolu hráčky nehrají v týmech, tak mají na čem stavět.

Hlavními oporami nároďáku budou Ljudmila „Miley“ Mikitová a Justina „Týnka“ Ducká, které dlouhodobě usilují o místo v nejvyšší ženské lize. Po jejich boku nechybí Barbora „Luny“ Staňová, Radmila „raduu“ Dolečková a Tereza „Terez“ Sklenárová. Žádné další nové tváře se v posledních letech na scéně neobjevily.

Z důvodu nešťastného načasování předávání pravomocí ve vedení reprezentace se České asociaci esportu se zprvu nepodařilo ženský výběr přihlásit do kvalifikace do uzávěrky. Díky kontaktům jim však turnaj neuteče. Z tohoto důvodu spolu holky ještě netrénovaly a formu ladit teprve budou, nicméně už mají za sebou první přátelské utkání, nebo spíše showmatch. V něm podlehli Francii 6:13. Brzy je čekají ještě další dvě utkání.

Tři přátelská střetnutí naopak stihl odehrát už koncem dubna slovenský ženský výběr. Chorvatsko přehrál hladce 13:3, ale následně nestačil na silné Španělsko a Německo shodně 7:13. Slovensko přitom nenaskočilo v plné síle. Takové složení bude obsahovat dva špičkové pilíře Katarínu „Kat“ Vaškovou a Leou „xia“ Vagovou spolu se Slávkou „Mafi“ Tomšovou, Patrícií„SaltyPatty“ Betíkovou a Dominikou „nikky“ Strečanskou.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.