Přejít k hlavnímu obsahu

Velký návrat. Dánská hvězda opět mezi americkou elitou jako ADC

9. 5. 2024 | 11:00 League of Legends Přestup
Na konci loňského roku oznámil Jesper „Zven“ Svenningsen návrat do své bývalé role ADC. Dánský hráč, který v posledních sezónách působil v Cloud9 jako support, si během offseason nedokázal najít nový domov a dal si tak půlroční pauzu. Teď se ale vrací zpět. Podle informací Sheep Esports se 26letý profesionální hráč League of Legends domluvil na spolupráci s týmem Dignitas.
Jesper "Zven" Svenningsen
Jesper "Zven" Svenningsen
Zdroj: Riot Games

Jesper „Zven“ Svenningsen oblékne největší pravděpodobností dres třetí americké organizace. V minulosti nastupoval za TSM a Cloud9, teď jej podle Sheep Esports čeká angažmá v Dignitas. S pátým místem v LCS se jeden z tradičních mančaftů amerického League of Legends nechce smířit a míří výš. Ideálně na světový šampionát. Potenciál rozhodně má.

Na mistrovství světa se dánský marksman objevil šestkrát, jednou se dokonce probojoval až do semifinále (s OG v roce 2015). Mezi elitní čtyři týmy se na Worlds dostal i nový toplaner Dignitas Eric „Licorice“ Ritchie (rok 2018 s Cloud9). Zbytek týmu se světovým League of Legends zkušenosti nemá, se zkušenými parťáky se ale může posunout na další úroveň.

I přes páté místo v jarním splitu byl jasně vidět potenciál Dignitas. Zven a spol. budou patřit mezi největší favority. Pomáhat k úspěchu bude i nový trenérský štáb.

Pravděpodobná sestava Dignitas:

  • Top: Eric „Licorice“ Ritchie
  • Jungle: Lawrence „eXyu“ Lin Xu
  • Mid: Kim „Dove“ Jae-yeon
  • ADC: Jesper „Zven“ Svenningsen
  • Support: Jonah „Isles“ Rosario
Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).