Přejít k hlavnímu obsahu

Legenda ukončila kariéru. V červenci plánuje povinnou vojenskou službu

9. 5. 2024 | 12:00 League of Legends Přestup
Kim „Ssumday“ Chan-ho se rozloučil s profesionálním League of Legends. Jeden z nejslavnějších toplanerů v historii amerického LCS podle svých slov cítí, že „je na řadě“. V červenci začne jeho povinná vojenská služba. Následně se možná vrátí ke hře jako trenér nebo streamer. Možností je také práce mimo League of Legends. „Myslím, že jsem odvedl dobrou práci, když mě pořád ještě podporuje hodně lidí,“ napsal Ssumday ve svém vyjádření.
Kim "Ssumday" Chan-ho
Kim "Ssumday" Chan-ho
Zdroj: Riot Games

Více než 10 let působil Kim „Ssumday“ Chan-ho jako profesionální hráč League of Legends. Korejská ikona začínala v organizaci KT Rolster, konkrétně v rezervním týmu. Součástí jednoho z nejslavnějších celků světa byl Ssumday celé čtyři roky, jeho největším úspěchem bylo vítězství v Champions 2014 Summer.

„Snažil jsem se být hrdým hráčem, abyste se mohli chlubit, že fandíte Ssumdayovi a žil jsem tak,“ poslal 27letý toplaner vzkaz svým podporovatelům. „Nejsem si jistý, jestli se mi to povedlo, ale myslím, že jsem odvedl dobrou práci, protože mě stále podporuje spousta lidí,“ sdílel Ssumday své pocity.

Na konci roku 2016 se slavný toplaner přestěhoval do USA. Celou sedmou sezónu strávil v Dignitas, pak se stal na pět let součástí 100 Thieves. Rok a půl fungoval pod vedením českého trenéra Aleše „Freeze“ Kněžínka, několik měsíců z toho v Evil Geniuses. Americkou ligu ovládl jedinkrát, konkrétně v roce 2021.

„Děkuji, že ze mě děláte výjimečného člověka a zároveň profesionálního hráče. Protože jste ze mě udělali výjimečného člověka, jste pro mě výjiměční,“ poděkoval Ssumday svým fanouškům. Teď ho čeká vojna.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).