Přejít k hlavnímu obsahu

ESL Pro League míří do vyřazovací fáze. Už dnes večer jde do hry frozen

7. 5. 2024 | 16:00 Counter-Strike 2 Preview
ESL Pro League se po skupinové fázi rozloučila s polovinou svých účastníků. Startovní čáru v play-off ale nemá celá postupující šestnáctka stejnou. Někdo může odpočívat do čtvrtku a pátku, zatímco postupující ze spodních pavouků svých skupin začínají svou cestu už v úterý.
David „frozen“ Čerňanský
David „frozen“ Čerňanský
Zdroj: PGL (João Ferreira)

Jedinými neporaženými celky devatenácté sezóny EPL jsou po skupinové fázi MOUZ, Complexity, Astralis a Team Vitality. Ti mají své místo ve třetím kole, tedy ve čtvrtfinále, kde nyní čekají na své vyzyvatele.

Už prvním kole ale půjdou do hry jedny z nejlepších týmů světa. G2 Esports budou chtít na nevydařenou skupinovou fázi zapomenout proti BIG, světová jednička FaZe Clan začne proti Monte. Virtus.pro se utkají s GamerLegion a papírově nejslabší dvojicí úvodního kola play-off tvoří BetBoom Team a FlyQuest.

Zastavit se musíme především u FaZe. Tým Davida „frozen“ Čerňanského totiž čeká opravdu náročná část pavouka. Pokud uspějí proti Monte, tak se ve druhém kole postaví v repríze Major finále Natus Vincere. A následně na vítěze čeká Team Vitality, který prošel skupinou jako nůž máslem. Na první výzvu ale čeká.

V úterý a středu se ještě hrají dva zápasy současně, od části s osmi nejlepšími týmy už ale o nic nepřijdete. Pavouk je velmi zamotaný, každý den tak nabídne parádní duely. Nového šampiona poznáme v neděli.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.