Přejít k hlavnímu obsahu

Rekordní finanční odměny. Světový pohár rozdá mezi hráče a týmy 1,5 miliardy korun!

17. 4. 2024 | 14:00 Counter-Strike 2 Turnaj
Nová éra Světového poháru v elektronických sportech odstartuje v Rijádu. Šejkové získali licenci od ikonického šampionátu s patnáctiletou historií a napumpují do něj rekordní finanční obnos. Soutěžit se bude v devatenácti různých titulech a celkovém bodování pro organizace.
Esports World Cup 2024
Esports World Cup 2024
Zdroj: ESWC

Electronic Sports World Cup historicky patří spolu s World Cyber Games mezi nejtradičnější esportové šampionáty. Jejich doba ale pominula, čehož chtějí využít jejich nástupci. Jeden takový dokonce pokračuje pod licencí ESWC. Duch akce však bude úplně jiný, Saúdská Arábie se stane masivním epicentrem esportu.

Organizátoři začátkem týdne zveřejnili rozdělení finančních odměn i kompletní seznam zastoupených titulů. Hrát se bude o více než 60 milionů dolarů, v přepočtu zhruba 1,5 miliardy korun! Polovina této sumy se rozdělí mezi 19 herních titulů, o zbytek si zahrají organizace, účastníci kvalifikací a nejužitečnější hráči.

V Rijádu se od 4. července do 24. srpna dočkáme zástupců všemožných herních žánrů. Těšit se můžeme na Apex Legends, Counter-Strike 2, Dota 2, EA Sports FC 24, Fortnite, Free Fire, Honor of Kings, League of Legends, Mobile Legends: Bang Bang, Overwatch 2, PUBG: Battlegrounds, PUBG Mobile, Tom Clancy's Rainbow Six Siege, RENNSPORT, Rocket League, StarCraft II, Street Fighter 6, Teamfight Tactics a Tekken 8.

Za samostatnou zmínku stojí klubový šampionát, který v esportu nemá obdoby. Organizace budou sbírat umístění napříč všemi tituly, světový pohár tedy korunuje nejvšestrannější esportový celek. Mezi nejlepší šestnáctku se rozdělí skoro 500 milionů korun, zejména menší organizace může výhra skutečně nakopnout.

Esports World Cup 2024
Esports World Cup 2024
Foto: ESWC
Zdroj: @ESWCgg
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.