Přejít k hlavnímu obsahu

Švédský „supertým“ byl na spadnutí. Jeho složení dokazuje úpadek švédské scény

18. 4. 2024 | 12:00 Counter-Strike 2 Spekulace
Od přechodu fnatic a Ninjas in Pyjamas v mezinárodní sestavy nemá Švédsko, dlouhé roky nejúspěšnější země na poli Counter-Striku, svého skutečného contendera na Tier 1 scéně. Aktuální nadějí je Metizport, ale ten se nedrží ani v TOP 30 světa. Podle zahraničních zdrojů se největší hvězdy přitom na začátku roku mohly spojit pod jednou střechou, z projektu ale sešlo.
hampus, nilo, nawwk
hampus, nilo, nawwk
Zdroj: Dust2.se

Švédská odnož portálu Dust2, spadající do skupiny HLTV, přišla se zajímavou informací o zájmu organizace Tundra Esports vybudovat nový švédský supertým. Jeho označení však berte s rezervou, protože i kdyby se jednalo o skoro to nejlepší ze Švédska, tak v porovnání s úspěšnými érami jde stále spíše o zklamání.

Hlavou celého projektu měl být Richard „Xizt“ Landström, který místo toho raději zvolil působení v Ninjas in Pyjamas. Kapitánem jeho sestavy se měl stát Hampus „hampus“ Poser, jenž v rozhovoru s Thorinem prozradil, že byl blízko prodeji z BLEED do nespecifikované organizace. Jednat se mělo právě o Tundru.

Britský multiherní tým podle dostupných informací z projektu na poslední chvíli vycouval kvůli vysokým vstupním nákladům. Všechny hráče by totiž organizace musela z jejich angažmá vykoupit. Nejdražším artiklem by pravděpodobně byl Tim „nawwk“ Jonasson z Apeks, jasná švédská jednička na pozici AWP.

Hampus ve zmíněném rozhovoru také popsal svoji ideální švédskou pětici. Jako další hráče by si vybral Isaka „isak“ Fahléna z GamerLegion, Fredrika „REZ“ Sternera z NIP a vycházející hvězdu Linuse „nilo“ Bergmana z Metizportu. V projektu Tundry však měl místo REZe figurovat Nicolas „Plopski“ Gonzalez Zamora.

Jak mohla vypadat sestava Tundry?

Švédsko Hampus „hampus“ Poser
Švédsko Tim „nawwk“ Jonasson
Švédsko Linus „nilo“ Bergman
Švédsko Isak „isak“ Fahlén
Švédsko Nicolas „Plopski“ Gonzalez Zamora

Švédsko Richard „Xizt“ Landström – trenér

Zdroj: dust2.se
Štítky: Counter-Strike 2
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.