Přejít k hlavnímu obsahu

Legenda je bez týmu. Coldzera se rozloučil s brazilskou organizací

19. 4. 2024 | 17:00 Counter-Strike 2 Přestup
Po dvou letech konec. Marcelo „coldzera“ David se na svých sociálních sítích rozloučil s týmem, se kterým reprezentoval organizaci Legacy (dříve 00 Nation). Brazilská legenda strávila poslední týdny na lavičce, na níž se posadila po konci na prvním Counter-Strike 2 Majoru v Kodani. „Po 2 letech velkého nasazení a práce již tuto organizaci nereprezentuji¨,“ prohlásil coldzera.
Marcelo "coldzera" David
Marcelo "coldzera" David
Zdroj: PGL

Byla to divoká jízda. Na začátku roku 2022 se Marcelo „coldzera“ David vrátil po mezinárodních experimentech zpět k brazilskému Counter-Striku. Se 00 Nation (a později Legacy) se nikdy nedokázal prosadit mezi nejužší světovou špičku, na dva Majory se ale kvalifikovat dokázal. Jeden odehrál na domácí půdě v Brazíli, ten druhý pak před několika týdny v dánské Kodani.

Právě úvodní Major v historii Counter-Strike 2 byl posledním turnajem 29leté legendy světového esportu v dresu Legacy. S organizací se pak domluvil na svém posazení na lavičku, dočasně ho v sestavě nahradil Jake „⁠Stewie2K⁠“ Yip.

V týmu působil coldzera ve více rolích. Nejdříve se ujal kapitánství a nabíral zkušenosti jako IGL. V nedávné době si vyzkoušel hru s odstřelovací puškou. „Děkuji všem, kteří byli součástí těchto posledních let, zejména svým spoluhráčům. Přeji všem hodně úspěchů,“ rozloučil se coldzera se svým týmem. Brzy prý prozradí víc o své budoucnosti.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).