Přejít k hlavnímu obsahu

Potvrzeno. Mistr ČR a dvě mladé pušky míří do evropského projektu pro velké talenty

20. 4. 2024 | 13:00 Counter-Strike 2 Přestup
Prodigy Agency odhalila sedm mladých borců, kteří pro rok 2024 obdrží kompletní podporu světové agentury na zastupování hráčů. Pro česko-slovenské trio jde o důležitý krok vstříc kariéře v zahraničí. Prodigy totiž zastupuje hvězdy v čele s Mathieu „ZywOo“ Herbautem.
MahaR, T4gg3D, woozzzi
MahaR, T4gg3D, woozzzi
Zdroj: Valve

The Prodigies v minulosti prošli dva čeští hráči Simon „KWERTZZ“ Horák a Martin „zur1s“ Sláma. Letos nicméně nepůjde o klasickou sestavu pěti hráčů, které pod křídly světové agentury uvidíme v turnajích.

Letošní projekt je určený pro deset mladých hráčů, které si Prodigy Agency vybere z celé řady zájemců a poskytne jim plnou podporu, maximální zviditelnění a pokusí se jim touto cestou zajistit angažmá v Evropě.

Prvních sedm hráčů bylo oznámeno v pátek večer. Původně měli být součástí jen mladíci do 18 let, přesto se do vybrané sedmičky dostal i Michal „T4gg3D“ Vrzal. 19letý mistr ČR je volný od konce v Sampi.Tipsport.

S T4gg3Dem míří do Evropy také 17letý Ruslan „woozzzi“ Aliev. Společně totiž krátce hráli začátkem roku za ANDROMEDU. Dříve reprezentoval Entropiq Future a o působení v Evropě usiloval v barvách Nemigy.

Třetím do party je Samuel „MahaR“ Horáček, 15letý mladík s minulostí v eSubě či akademii Dynamo Eclot Thunders. V projektu přitom není nejmladší. Největší naději je teprve 14letý Ulysse „Katkame“ Thiebault.

Společnou premiéru si talentovaní borci měli odbýt už před měsícem. Registrovaní totiž byli v evropské lize SCL Master Division. Ta byla nakonec zrušená, proto bylo jejich působení oficiálně představeno až nyní.

The Prodigies 2024
The Prodigies 2024
Foto: Prodigy Agency
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.