Přejít k hlavnímu obsahu

Mladí SINNERS se loučí s velkým talentem. S jeho nástupcem hned zazářili

22. 4. 2024 | 17:35 Counter-Strike 2 Přestup
SINNERS Academy se rozloučila se svým nejnovějším přírůstkem. Kvůli rozdílnému pohledu na hru týmu po půl roce opouští Lukáš „luke“ Vánský, jak zní v oficiálním vyjádření. S novou tváří mladí hříšníci na první pokus postoupili do uzavřené kvalifikace na Tipsport CS Spring.
Lukáš „luke“ Vánský
Lukáš „luke“ Vánský
Zdroj: PLAYzone (Milan Dobeš)

Loňský rok mohla SINNERS AC považovat za úspěšný. Ovládla soutěž Rising Talents League a jako první akademie v historii postoupila také na finále sezóny Tipsport MČR CS, kde doplnila svoji hlavní sestavu. Začátek letošní sezóny ale nevyšel hříšníkům podle představ a nyní přichází reakce ve formě hráčské změny.

Tým dal dnes oficiálně sbohem Lukáši „luke“ Vánskému, který do SINNERS AC přišel v říjnu. Šestnáctiletý talent měl ale podle vyjádření na sociálních sítích organizace odlišný pohled na hru a tento problém se nepodařilo v čase vyřešit. Nadějný mladík se ale na scéně neztratí, v minulosti zkoušel štěstí i za hranicemi.

Jako náhradník již v průběhu dubna nastupoval Dávid „DALIEN“ Kalman, bývalý hráč Fadee Gaming, týmu NARCIS a naposledy Sampi NEXT. S definitivním odchodem lukeho se jeho záskok proměnil ve zkušební dobu na trvalé angažmá. Přesun do dlouhodobě nejlepší domácí akademie je pro něj krokem dopředu.

Na první dílčí úspěch nečekal DALIEN dlouho. SINNERS AC hned z první kvalifikace postoupila do uzavřené kvalifikace na Tipsport CS Spring, kde bude chtít zapomenout na zimní nezdar. Mladíci tehdy nečekaně padli proti eSubě i BRUTE a skončili bez jediné výhry. Vloni přitom dokázali celou kvalifikací úspěšně projít.

Aktuální složení SINNERS Academy:

Slovensko Boris „BORO“ Jánoš
Česká republika Roman „dreez“ Čomor
Česká republika Michal „majky“ Švancara
Česká republika Ivan „v4NO“ Galustyan
Slovensko Dávid „DALIEN“ Kalman

Slovensko Blažej „Bajo“ Madaj – trenér

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.