Přejít k hlavnímu obsahu

Slovenští střelci úřadují. MATYS i frozen si zahrají o postup do play-off ESL Pro League

24. 4. 2024 | 16:19 Counter-Strike 2 Preview
Liga mistrů pokračuje druhým hracím dnem, ve kterém si první dva týmy zajistí postup do vyřazovací části. V obou navíc mohou figurovat slovenští hráči se svými mezinárodními týmy.
David „frozen“ Čerňanský
David „frozen“ Čerňanský
Zdroj: ESL Gaming

Matúš „MATYS“ Šimko si na Maltě odbývá svou premiéru, co se týče offline turnajů od ESL. Jeho fnatic ale do turnaje vstoupili parádně, když porazili Virtus.pro a překazili debut Denisi „electroNic“ Sharipovovi. Díky výhře nad favoritem dolní poloviny skupiny A si navíc krásně nalajnovali cestu do play-off. Zpečetit jej totiž mohou ve druhém kole už dnes, kdy vyzvou 3DMAX, nejníže postavený tým skupiny v HLTV žebříčku.

Ve stejné pozici se nachází David „frozen“ Čerňanský, ačkoliv FaZe Clan je sám o sobě favoritem číslo jedna. Dnes na něj čeká ale silný oponent. Postaví se totiž Astralis, kteří od změn v sestavě hrají jako vyměnění a v Chengdu už jednou dokázali FaZe ve velkém stylu porazit. Tohle pro frozena nebude jednoduchý zápas.

Kromě zápasů neporažených týmů se budou tuhé boje odehrávat také v Lower Bracketu. Virtus.pro vyzvou SAW a Eternal Fire se postaví Imperial. Kdo prohraje, ten propadne do Last Chance Stage.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.