Přejít k hlavnímu obsahu

Kvalifikační brány se zavřely. Posledním postupujícím se stala akademie mistrů ČR

27. 4. 2024 | 11:00 Counter-Strike 2 Reportáž
Druhý velký turnaj letošní mistrovské sezóny zná všechny účastníky. O postup do hlavní fáze Tipsport CS Spring si v uzavřené kvalifikaci zahraje další akademie předního domácího celku.
Sampi NEXT
Sampi NEXT
Zdroj: Sampi.Tipsport (s povolením)

Sampi NEXT si nejlepší formu schovali až na poslední možný pokus. Předchozí otevřené kvalifikace jim nevycházely podle představ, ve čtvrtém turnaji ale zazářili a dokráčeli si k postupu do uzavřené části. Tam už vedle pozvaného kvarteta a týmu Flow přitom čekají další mladíci z SINNERS AC a Dynamo Eclot Thunders.

Juniorka úřadujících mistrů ČR se v horní polovině pavouka skutečně zapotila. Největší boj svedli mladíci ze Sampi NEXT v semifinálovém utkání proti „nearly professional esports team in Counter-Strike 2“, silnou sestavu Andreje „Adejis“ Kameništiaka ale udolali v prodloužení. V tomhle cyklu neuspěl ani jeden mix.

Do finálového duelu ze spodní poloviny bracketu postoupila pětice „RALLY NA KAR“, která v semifinále vyřadila akademii YENKEE. Na další mladé borce ovšem byla krátká. Sampi NEXT opanovali finále poměrem 2:0 a v uzavřené kvalifikaci se pokusí navázat na loňské tažení až do hlavní části Tipsport CS Praha II.

Účastníci hlavní fáze

Česká republika Dynamo EclotČeská republika SINNERSČeská republika UNiTYSlovensko Sampi.Tipsport
TBDTBDTBDTBD

Účastníci uzavřené kvalifikace

Česká republika EP GenesisSlovensko BRUTEČeská republika Lan Party HotelSlovensko eSuba
Česká republika SINNERS ACČeská republika Team FlowČeská republika DNE ThundersČeská republika Sampi NEXT
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.